Wakacje w Teksasie to nie tylko odkrywanie niekończących się przestrzeni i zachwycającej przyrody, ale także niezapomniane doznania kulinarne. Kuchnia teksańska to z pewnością jeden z najbardziej rozpoznawalnych i unikalnych rodzajów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Z bogactwem smaków, wyjątkowymi technikami gotowania i fascynującymi historiami związanymi z tradycją, teksańska kuchnia z pewnością zapewni niezapomniane doświadczenia podczas Twoich wakacji.
Dla wszystkich, którzy nie czują się na siłach, by przyrządzić skomplikowaną potrawę, mamy szybką i prostą w przygotowaniu lekką sałatkę. Gwarantujemy, że zasmakuje każdej kobiecie. Połączenie soczystego mango i awokado z rukolą o orzechowej nucie i kozim serem to istne niebo w gębie!
Uwielbiasz kuchnię arabską? Jeśli tak, to może spróbuj przygotować pizzę z zatarem? Szczególnie, że w tym miesiącu świętujemy Międzynarodowy Dzień Pizzy. read more
9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. Ikona włoskiej kuchni zagościła na polskich stołach już dawno, a nawet doczekała się lokalnych wersji. Jest łatwa w przygotowaniu, więc bez problemu można ją przyrządzić w domowej kuchni. Z salami czy boczkiem, z oliwkami, a może również z czerwoną cebulką i szynką? Jedyne co nas ogranicza przy wyborze składników to nasza wyobraźnia. read more
Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi poznawać polskie lokalne i regionalne potrawy. Mimo, że nazwy brzmią dziwnie i nieznajomo, to kryją się za nimi smaczne i nietrudne w przygotowaniu dania – sprawdź czy wiesz jak przyrządzić pokuczaj, parzybrodę czy cymes! read more