Krewetka, langusta, homar, a może ośmiornica? To dania, które coraz częściej goszczą na naszych stołach. Dają nieograniczone pole do rozwijania kulinarnej kreatywności. Jeśli jeszcze nie testowaliście tych rarytasów – musicie koniecznie spróbować! Wersje gotowane, smażone, grillowane przypadną do gustu każdemu smakoszowi. read more
Plaża lub góry, Europa, a może Azja lub Afryka? Gdziekolwiek pojedziemy, zawsze poznawanie nowej kultury wiąże się między innymi z testowaniem lokalnej kuchni. Dlatego przygotowaliśmy listę najpopularniejszych wśród Polaków wakacyjnych destynacji wraz z ich kulinarnymi tradycjami. Jeśli jeszcze nie byliście na urlopie, sprawdźcie, czego koniecznie spróbować w miejscu, do którego się wybieracie. A może już wróciliście? Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby kulinarnie pozwiedzać świat we własnej kuchni! read more
Poznaj przepis kulinarny na sałatkę brazylijską! Przywołaj sobie smak wakacji na talerzu. read more
Mięsa, zupy i słodkie wypieki to dania kuchni polskiej, na które są gotowi skusić się Włosi. Polacy za to wciąż lubują się w pizzy, sałatce caprese czy makaronach i coraz częściej używają do ich przygotowania oryginalnych produktów sprowadzanych z Półwyspu Apenińskiego. Wymiana handlowa produktów spożywczych między Polską a Włochami rośnie. read more
Odkrywanie lokalnej kuchni jest bez wątpienia jednym z najprzyjemniejszych aspektów podróżowania. Kursy kulinarne organizowane w gospodarstwach zrzeszonych w organizacji Roter Hahn, pozwalają miłośnikom regionalnej kuchni dowiedzieć się, jak własnoręcznie przygotować ulubione dania poznane podczas wyjazdu do Południowego Tyrolu i cieszyć się ich smakiem także po powrocie do domu. read more