SEARCH

Hotel Crowne Plaza w Warszawie już otwarty!

Hotele 21 grudnia, 2020 0 Comments

Na warszawskiej Woli, nieopodal Ronda Daszyńskiego, otwarto niedawno pierwszy w Polsce hotel Crowne Plaza – The Warsaw HUB. To nowoczesny obiekt, położony w sercu stolicy.  Jego wnętrza są równie spektakularne, co bryła. Eklektyczne, nasycone i tętniące rytmem miasta. W wielu miejscach pojawiły się materiały hiszpańskiej marki Cosentino, lidera w branży płyt wielkopowierzchniowych. Generalnym wykonawcą i deweloperem projektu jest Ghelamco Poland. read more

Sen bogów, idealnie dopasowana oferta Hypnos Contract Beds

Hotele 9 grudnia, 2020 0 Comments

– W łóżku spędzamy średnio aż jedną trzecią życia i warto pamiętać, że nie ma drugiego takiego mebla, który by w tak dużym stopniu wpływał na nasze samopoczucie i zdrowie. O to, by kręgosłup w nocy pozostawał w linii prostej, a każdy centymetr ciała miał podparcie dba właśnie materac. Nieodpowiedni powoduje, że w nocy się wybudzamy, co z kolei prowadzi do zaburzenia głębokiej fazy snu, a ona jest kluczowa, jeśli chodzi o regenerację – przekonuje Bartłomiej Świtkowski, ekspert w dziedzinie dobrego snu, właściciel Home & Hotel Solutions, przedstawiciela Hypnos Contract Beds w Polsce.

read more

Nowa oferta „Hotel office” w obiektach Grano Hotels

Hotele 7 grudnia, 2020 0 Comments

Grano Hotels to prężnie rozwijająca się sieć gdańskich obiektów turystycznych. W ramach brandu funkcjonują obecnie: trzygwiazdkowy Hotel Number One by Grano i Grano Apartments (wcześniej Apartamenty Nowa Motława), goszczące turystów od 2017 roku, oraz czterogwiazdkowy Hotel Grano i Grano Apartments Old Town, otwarte w 2020 r. Wszystkie obiekty sieci mieszczą się na malowniczej Wyspie Spichrzów. read more

Fafernuchy, pokuczaj, parzybroda – jak dobrze znasz regionalne smaki?

Kulinaria 24 listopada, 2020 0 Comments

Fafernuchy najdziwniejszą nazwą lokalnej potrawy – tak uznała ponad połowa respondentów badania „Polacy i kuchnia regionalna”. Tradycyjna kuchnia polska przeżywa odrodzenie – aż 85% Polaków lubi poznawać polskie lokalne i regionalne potrawy. Mimo, że nazwy brzmią dziwnie i nieznajomo, to kryją się za nimi smaczne i nietrudne w przygotowaniu dania – sprawdź czy wiesz jak przyrządzić pokuczaj, parzybrodę czy cymes! read more