SEARCH

Kulinarne wspomnienie lata

Kulinaria 9 października, 2017 0 Comments

Niedawno skończyło się lato, a my już za nim tęsknimy. Na szczęście zawsze możemy je choć na chwilę przywołać ponownie do naszej kuchni. Stwórzmy pełne kolorów i aromatów dania, dodajmy egzotyczny składnik, a nawet połóżmy na talerzu kwiaty! A potem, ciesząc się pysznym smakiem potraw, oglądajmy zdjęcia i opowiadajmy sobie wakacyjne przygody – radośnie wspominajmy lato!

read more

Cucina italiana: Najpopularniejsze specjały kuchni włoskiej

Kulinaria 28 sierpnia, 2017 0 Comments

Nazwa „kuchnia włoska” na przestrzeni lat straciła nieco ze swego prestiżu. Wszystko za sprawą europejskich lokali, których menu bliższe jest przydrożnej restauracji z fast foodami, niż karcie dań w wykwintnej i klimatycznej ristorante. Czy włoska kuchnia to rzeczywiście tylko pizza, pesto i spaghetti? Wybierając się w kulinarną podróż po krainie słynącej z aromatycznych i prostych dań dowiemy się, że nasze dotychczasowe pojęcie o cucina italiana to zaledwie wierzchołek góry lodowej nieodkrytych dotychczas kompozycji smakowych. read more

Bądź włoskim szefem kuchni w swoim własnym domu

Kulinaria 2 grudnia, 2016 0 Comments

Kuchnia Italii to prawdziwe królestwo smaków. Proste składniki tworzą tu dania o niebywałym aromacie i wyglądzie. Nie bez powodu włoskie restauracje przyciągają tłumy klientów głodnych nowych wrażeń kulinarnych. Dziś najlepsze produkty, przepisy oraz wiedza o Włoszech są rozpowszechnione w Polsce i pozwalają nam gotować jak wybitni włoscy szefowie kuchni w zaciszu własnych domów.

read more

Włoska egzotyka na talerzu

Kulinaria 9 listopada, 2016 0 Comments

Uwielbiamy Włochy za świeżość produktów, różnorodność i przede wszystkim smak tamtejszych potraw. Coraz chętniej przenosimy ten klimat do swoich domów, chcąc przywołać zbliżony nastrój i efekt smakowy serwowanych dań. Szeroka gama produktów dostępnych na polskim rynku daje nam taką możliwość. Dziś nie trzeba wyjeżdżać za granicę, by typowo włoskie dodatki zagościły na naszych talerzach.

read more